LECZO Z KIEŁBASĄ MYŚLIWSKĄ

Składniki (6 osób): 6 pomidorów,
2 czerwone i 2 żółte papryki,
500 g pieczarek,
1 cukinia,
2 białe i 2 czerwone cebule,
6 ząbków czosnku,
270 g kiełbasy myśliwskiej,
700 ml passaty pomidorowej
10 łyżek oleju,
1 łyżka ostrej papryki i 1 łyżka słodkiej,
1 łyżka suszonego oregano,
6 listków bazylii do dekoracji,
sól morska, świeży pieprz

Pieczarki pokrojone w ćwiartki podsmażamy na połowie oleju a gdy puszczą wodę solimy. Odstawiamy na bok. W dużym garnku podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz pokrojony czosnek do momentu aż się zeszklą. Następnie dokładamy plasterki kiełbasy i trzymamy na ogniu 5 minut, pokrojoną w plasterki cukinię, pieczarki, paprykę, pomidory i smażymy kolejne 10 minut. Po tym czasie solimy, wlewamy passatę pomidorową, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem około 20 minut do połączenia się składników. Dekorujemy świeżą bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *