TORTILLA Z KURCZAKIEM, KOZIM SEREM I SALSĄ Z KUKURYDZY I AWOKADO

Składniki (4 szt.): 4 tortille rynienki pszenne,
1 pojedyncza pierś z kurczaka (300 g),
200 g sera koziego do smarowania,
2 sałaty rzymskie mini,
1 łyżka oliwy extra vergine,
1 łyżeczka przyprawy Taco,
sól morska, świeży pieprz

Salsa z kukurydzy i awokado: 140 g kukurydzy z puszki,
1 awokado,
10 pomidorków koktajlowych (czekoladowych i daktylowych),
1 średnia szalotka,
½ małej czerwonej cebuli,
½ czerwonej i ½ żółtej papryczki chili,
½ pęczka świeżej kolendry,
sok z ½ limonki,
sól morska, świeży pieprz

Wszystkie składniki salsy drobno kroimy, łączymy ze sobą i wkładamy do lodówki. Oczyszczoną i osuszoną pierś z kurczaka doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą Taco i smażymy na rozgrzanej oliwie z dwóch stron na złoty kolor. Odkładamy na bok. Tortille podgrzewamy w piekarniku, smarujemy je serem kozim i wypełniamy pokrojoną sałatą rzymska. Dodajemy kurczaka pokrojonego w grube paski, podajemy z salsą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *