WRAP Z JAJECZNICĄ, BOCZKIEM I PASTĄ Z BOBU

Składniki (1 osoba): 1 tortilla pszenna,
2 jajka,
3 plastry wędzonego boczku,
1 garść startego sera mozzarella,
2 łyżeczki masła,
1 gałązka szczypioru,
sól morska, świeży pieprz

Pasta z bobu: 150 g bobu,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka oliwy extra vergine,
sól morska, świeży pieprz

Bób gotujemy w osolonej wodzie i obieramy ze skórki. Za pomocą blendera łączymy go z pozostałymi składnikami pasty na gładką masę. Boczek podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron. Jajka mieszamy widelcem z solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym maśle, aż uzyskamy ulubioną konsystencję. Tortillę nacinamy między dwoma ćwiartkami. Osobno na każdej ćwiartce układamy przygotowane składniki: boczek, jajka posypane posiekanym szczypiorkiem, pastę z bobu i ser mozzarella. Składamy na 4 części. Całość podsmażamy na maśle z dwóch stron na złoty kolor. Przekrawamy w pół przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *