Składniki (2-3 osoby): 170 g muszli makaronowych,
1 słoik podgrzybków duszonych (290 g),
1 duża biała cebula,
4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
½ pęczka posiekanej natki pietruszki,
3 łyżki oleju,
120 ml śmietany 30%,
90 g sera pleśniowego,
5 sztuk orzechów włoskich,
sól morska, świeży pieprz
1 słoik podgrzybków duszonych (290 g),
1 duża biała cebula,
4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
½ pęczka posiekanej natki pietruszki,
3 łyżki oleju,
120 ml śmietany 30%,
90 g sera pleśniowego,
5 sztuk orzechów włoskich,
sól morska, świeży pieprz
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy czosnek, grzyby, połowę pokruszonego sera i śmietanę. Sos doprawiamy i gdy śmietana się zredukuje dodajemy gorący, odcedzony makaron. Wszystko dokładnie mieszamy, posypujemy orzechami włoskimi i natką pietruszki.
Najnowsze komentarze