JAJECZNICA Z BOCZKIEM, SZPARAGAMI I KOZIM SEREM

Składniki (1 osoba): 2 jajka,
3 plasterki wędzonego surowego boczku,
5 zielonych szparagów,
1 łyżka startego koziego sera,
½ małej białej cebuli,
5 gałązek szczypiorku,
1 łyżka oliwy,
sól morska, świeży pieprz

Pokrojoną w kosteczkę cebulę podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Od szparagów odrywamy zdrewniałe końce, kroimy i dorzucamy na patelnię. Dodajemy również pokrojony w paski boczek. Jajka wbijamy do miski, doprawiamy i roztrzepujemy widelcem. Wlewamy na patelnię i mieszamy całość. Smażymy aż osiągniemy ulubioną konsystencję. Posypujemy kozim serem i szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *