Składniki (1 osoba): 200 g wędzonego pstrąga,
3 łyżki kapusty kiszonej,
1 ogórek małosolny,
1/3 sałaty lodowej,
1/2 sałaty rzymskiej,
kilka plasterków białej części pora,
1 gałązka szczypiorku,
4 pomidorki daktylowe,
4 rzodkiewki,
10 plasterków słodkich kolorowych papryk,
świeży pieprz
Sos jogurtowo-czosnkowy: 200 g jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu,
2 ząbki czosnku,
świeży pieprz
Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i chłodzimy w lodówce. Sałaty kroimy w cienkie paski i układamy na wysmarowanym sosem czosnkowym talerzu. Naokoło układamy kapustę kiszoną, na środku połówki pomidorków, rzodkiewki, plasterki ogórka, pora i papryk. Dokładamy kawałki wędzonej ryby, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i oprószamy świeżym pieprzem.
Najnowsze komentarze