CROISSANT Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM W SYROPIE KLONOWYM, MASCARPONE I SZPARAGAMI

Składniki (1 osoba): 1 croissant,
100 g świeżego łososia,
2 liście sałaty masłowej,
6 listków świeżego szpinaku,
6 listków szczawiu,
2 zielone szparagi,
1 łyżka serka mascarpone,
2 łyżki jagodowego syropu klonowego,
sól morska, świeży pieprz

Rogalika rozkrawamy i smarujemy serkiem mascarpone. Umytego i pozbawionego skóry łososia kroimy 2 centymetrowe plastry. Oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w syropie klonowym. Przekładamy na rozgrzaną płytę grillową i grillujemy po 1-2 minuty z każdej strony. Rogalika wykładamy liśćmi sałaty oraz szpinaku i szczawiu. Następnie kładziemy zgrillowaną rybę. Od szparagów odrywamy zdrewniałe końce, kroimy wzdłuż wkładamy do rogalika i go zamykamy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *